Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka klubowa"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4144
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1851
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4144
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34253
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1851
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113675
Składniki
Umyj fasolkę i groszek, oczyść i wrzuć do wrzącej osolonej wody. Gotuj 12 minut. Odsącz i odstaw. Pokrój kromki chleba ukośnie na pół i każdą ponacieraj przekrojonym na pół czosnkiem. Następnie nałóż cienką warstwę oliwy i plastry sera.
Dodaj groszek i przykryj porcje połówkami pieczywa. Nasmaruj powierzchnię opiekacza odrobiną oliwy i wyłóż jego dno fasolką szparagową. Umieść złożone kromki w opiekaczu na fasolce i ułóż na ich wierzchu strączki fasolki. Zapiekaj kilka minut i podawaj skropione oliwą z dodatkiem rzeżuchy.
Czas przygotowania: 30 minut . Poziom: łatwy.
Najczęściej podajemy ją gotowaną, polaną zrumienioną tartą bułką. Świetnie sprawdza się jednak jako część bardziej wyszukanych dań.Źródło: TV14