Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kanapka klubowa"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36215
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 389
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36215
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 389
Składniki
Umyj fasolkę i groszek, oczyść i wrzuć do wrzącej osolonej wody. Gotuj 12 minut. Odsącz i odstaw. Pokrój kromki chleba ukośnie na pół i każdą ponacieraj przekrojonym na pół czosnkiem. Następnie nałóż cienką warstwę oliwy i plastry sera.
Dodaj groszek i przykryj porcje połówkami pieczywa. Nasmaruj powierzchnię opiekacza odrobiną oliwy i wyłóż jego dno fasolką szparagową. Umieść złożone kromki w opiekaczu na fasolce i ułóż na ich wierzchu strączki fasolki. Zapiekaj kilka minut i podawaj skropione oliwą z dodatkiem rzeżuchy.
Czas przygotowania: 30 minut . Poziom: łatwy.
Najczęściej podajemy ją gotowaną, polaną zrumienioną tartą bułką. Świetnie sprawdza się jednak jako część bardziej wyszukanych dań.Źródło: TV14