Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak z pomidorami"
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4021
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 949
Polecam.
Odsłon: 354
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4021
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 949
Polecam.
Odsłon: 354
Składniki
Kapustę oczyść, pokrój. Zagotuj w rondlu półtora litra wody. Dodaj kapustę i umyte mięso, gotuj do miękkości na małym ogniu bez przykrycia.
Cebulę obierz. Włoszczyznę oczyść, pokrój w paseczki. Cebulę i włoszczyznę dodaj do mięsa, ugotuj. Dodaj pokrojone w paski jabłka i pokrojone pomidory, zagotuj. Przypraw solą, cukrem i pieprzem.
Olej rozgrzej na patelni, wsyp mąkę, podsmaż. Zasmażkę dodaj do kapuśniaku, wymieszaj. Zagotuj. Przypraw do smaku.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie