Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta z mięsem"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 172
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 172
Składniki
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy
Z kapusty wykrój głąb, wycięciem do dołu włóż do garnka z wodą. Gotuj, aż wierzchnie liście stracą kruchość. Wyjmij, zdejmij te liście. Włóż do wody, gotuj, aż kolejne liście staną się miękkie. W ten sposób podgotuj wszystkie liście. Wytnij nerwy.
Ryż ugotuj na półmiękko. Cebule posiekaj, zrumień na maśle. Mięso, ryż, cebulę i pokrojoną paprykę wyrób. Dodaj jajko, bułkę tartą i majeranek. Wymieszaj, przypraw. Największe liście posmaruj mięsem. Przyciśnij kolejną warstwą liści. Przełóż mięsem itd. Uformuj główkę kapusty. Włóż do garnka, zalej gorącym bulionem, gotuj godzinę.Źródło: Chwila dla Ciebie