Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapusta z mięsem"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416553
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416553
Składniki
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy
Z kapusty wykrój głąb, wycięciem do dołu włóż do garnka z wodą. Gotuj, aż wierzchnie liście stracą kruchość. Wyjmij, zdejmij te liście. Włóż do wody, gotuj, aż kolejne liście staną się miękkie. W ten sposób podgotuj wszystkie liście. Wytnij nerwy.
Ryż ugotuj na półmiękko. Cebule posiekaj, zrumień na maśle. Mięso, ryż, cebulę i pokrojoną paprykę wyrób. Dodaj jajko, bułkę tartą i majeranek. Wymieszaj, przypraw. Największe liście posmaruj mięsem. Przyciśnij kolejną warstwą liści. Przełóż mięsem itd. Uformuj główkę kapusty. Włóż do garnka, zalej gorącym bulionem, gotuj godzinę.Źródło: Chwila dla Ciebie