Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek z cebulą pieczony w rękawie

Karczek z cebulą pieczony w rękawie

Autor:

Przepisów i artykułów: 549 Ocena: 5177

Dodano:

Odsłon: 642

Aromatyczny karczek, wyjątkowo prosty w przygotowaniu. Pieczony w rękawie pozostaje soczysty.

Składniki

  • Karczek plastry - 1 kg
  • Cebula - 4 szt
  • Olej - 4 łyżki
  • Przyprawy mielone, po 1 łyżeczce:
  • pieprz ziołowy, papryka ostra, papryka słodka, papryka wędzona i gyros
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karczek z cebulą pieczony w rękawie

Przygotowanie

  1. Olej mieszamy z przyprawami. Nacieramy plastry karczku (najlepiej zrobić do kilka godzin przed pieczeniem).
    Cebule obieramy i kroimy w ćwiartki. Do rękawa foliowego wkładamy mięso i cebulę. Zalewamy pozostałym olejem z przyprawami.
    Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut.

  2. Po wyjęciu na talerz polewamy sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń