Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka miodowa"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Mięso umyj, osusz. Obsyp przyprawą do karkówki, wierzch posmaruj miodem, potem rozłóż na nim warstwę musztardy (najlepiej sarepskiej). Włóż do lodówki na co najmniej godzinę (będzie smaczniejsza).
Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego lub brytfanki.Lekko podlej wodą. Nakryj, wstaw do gorącego piekarnika.
Piecz około 90 min w temp. 180°C. W trakcie pieczenia, w razie potrzeby, podlewaj wodą. Wyjmij mięso z naczynia. Odstaw, aby całkowicie ostygło. Ostrym nożem pokrój na cienkie plastry. Podaj z sosem, np. chrzanowym.
Porcje: 8, przygot. 100 min, cena 2,35 zł, kalorie 339 kcal.
Elżbieta Pawelec z ElblągaŹródło: Takie jest życie