Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w sosie musztardowym"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Plastry karkówki opłucz, osusz, rozbij tłuczkiem. Włóż do miseczki. Musztardę wymieszaj z miodem, sosem sojowym, olejem oraz pieprzem i tymiankiem. Zalej tym mięso. Przykryj folią. Odstaw na mniej więcej godzinę.
Następnie plastry karkówki przełóż do garnka. Podlej pozostałą marynatą i bulionem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj około 45 minut, aż mięso będzie miękkie. Gotowe plastry karkówki przełóż na ogrzany talerz. Polej sosem z gotowania. Posyp natką. Podawaj np. z ziemniakami z wody albo kluskami śląskimi.Źródło: Tina