Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka w sosie musztardowym"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3935
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415240
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2510
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3935
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415240
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2510
Składniki
Plastry karkówki opłucz, osusz, rozbij tłuczkiem. Włóż do miseczki. Musztardę wymieszaj z miodem, sosem sojowym, olejem oraz pieprzem i tymiankiem. Zalej tym mięso. Przykryj folią. Odstaw na mniej więcej godzinę.
Następnie plastry karkówki przełóż do garnka. Podlej pozostałą marynatą i bulionem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj około 45 minut, aż mięso będzie miękkie. Gotowe plastry karkówki przełóż na ogrzany talerz. Polej sosem z gotowania. Posyp natką. Podawaj np. z ziemniakami z wody albo kluskami śląskimi.Źródło: Tina