Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla klasycznej karkowki,tak przygotowana jest rownie smaczna.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3878
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1654
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113656
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3878
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1654
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113656
Składniki
Mieso nacieramy przyprawa do karkowki. Papryke,seler i marchewke kroimy na niewielkie kawalki,pieczarki na grubsze plastry a cebule na cienkie..Wszystko to mieszamy razem i solimy (ostroznie z sola poniewaz przyprawa do karkowki jest slona i bulion rowniez ) 1/4 warzyw ukladamy na spodzie naczynia zaroodpornego,nastepnie ukladamy plastry miesa i przykrywamy reszta warzyw.Wszystko to polewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym..Tak przygotowana karkowke przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy w 180° 1-1,5 godziny Pod koniec pieczenia (15' przed koncem) sciagamy folie aluminiowa.