Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z winem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Składniki
Mięso natrzyj przyprawą do karkówki, wstaw na godzinę do lodówki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na ćwiartki. Marchewkę oczyść, pokrój na plasterki. Seler oczyść, pokrój na kawałki. Jabłka obierz, pokrój na ćwiartki. Cebulę obierz, pokrój w piórka.
Naczynie żaroodporne skrop olejem, wyłóż liściami kapusty. Na nich ułóż karkówkę, obłóż ziemniakami, marchewką i selerem, posyp vegetą.
Rozsyp cebulę, ułóż plastry boczku i jabłka, posyp cynamonem. Przykryj. Piecz 30 min w 200°C. Podlej połową wina, piecz kolejne 30 min. Zalej resztą wina.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 10 cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie