Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z żurawiną"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10419
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3050
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2147
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 834
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10419
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3050
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2147
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 834
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj ze szczy ptą gałki muszkatołowej, soli, pieprzu i przyprawy do mięsa. Natrzyj mięso, wstaw na 2 godziny do lodówki.
W mięsie zrób nożem kilka dziurek, napełnij żurawiną. Ciasno zwiąż sznurkiem.
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż karkówkę z każdej strony. Włóż do brytfanny, skrop olejem ze smażenia. Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie