Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z żurawiną"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 606
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5664
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 606
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5664
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj ze szczy ptą gałki muszkatołowej, soli, pieprzu i przyprawy do mięsa. Natrzyj mięso, wstaw na 2 godziny do lodówki.
W mięsie zrób nożem kilka dziurek, napełnij żurawiną. Ciasno zwiąż sznurkiem.
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż karkówkę z każdej strony. Włóż do brytfanny, skrop olejem ze smażenia. Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie