Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z żurawiną"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10343
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10343
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
Karkówkę umyj, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Utrzyj ze szczy ptą gałki muszkatołowej, soli, pieprzu i przyprawy do mięsa. Natrzyj mięso, wstaw na 2 godziny do lodówki.
W mięsie zrób nożem kilka dziurek, napełnij żurawiną. Ciasno zwiąż sznurkiem.
Olej rozgrzej na patelni, obsmaż karkówkę z każdej strony. Włóż do brytfanny, skrop olejem ze smażenia. Piecz godzinę w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie