Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śląskie karminadle a po polsku kotlet mielony .
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Płatki owsiane moczymy na około 10 minut w mleku . Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy do niego starte jabłko ze skórą oraz obraną cebulę . Dodajemy przyprawy oraz odciśnięte na sitku płatki owsiane i dokładnie wyrabiamy .
Gdy mięso mamy dokładnie wyrobione formujemy klopsy ( około 80 g każdy ) następnie panierujemy w mącę i lekko spłaszczamy .
Gotowe karminadle smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron .