Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza jaglana z bakaliami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Kaszę jaglaną przepłucz zimną wodą, a następnie wrzątkiem (w ten sposób pozbawisz ją goryczki). Zalej sokiem na wysokość 1 centymetra i gotuj do miękkości na małym ogniu przez ok. 15–20 minut.
Przełóż do miseczki, posyp pestkami granatu, posiekanymi orzechami daktylami i śliwkami. Polej miodem i podawaj np. w słoiczkach do weków (tak serwują śniadania w modnych barach).Źródło: Show