Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaszotto z mięsem"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
W szerokim garnku lub głębszej patelni zagotuj 1/2 szkl. wody. Wrzuć listki laurowe i grzyby. Zagotuj, przykryj, zgaś ogień.
Mięso pokrój. Marchewki i cebulę obierz, pokrój na małe kawałeczki. Podsmaż, na oleju,dodaj mięso. Skrop sosem sojowym, wrzuć przyprawy. Duś 8-10 minut.
Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą. Grzyby pokrój na cieniutkie paseczki. Wrzuć z powrotem do wody, podgrzej. Dodaj mięso z warzywami i kaszę. Włóż umyty i związany koperek (odłóż kilka gałązek).
Dolewaj po filiżance gorącego bulionu i duś na wolnym ogniu pod przykryciem, aż kasza wchłonie płyn. Gdy kasza będzie już miękka, wyjmij koperek, dopraw pieprzem. Odłożony koperek posiekaj, posyp gotowe kaszotto.Źródło: Naj