Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
Porcje 5 Przygot. 80 min Cena 3,60 zł Kalorie 383 kcal
Mięso pokrój w małą kostkę. Marchewki oczyść i pokrój w plasterki. Rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż mięso. Dodaj marchewkę i smaż kilka minut, aż mięso się zrumieni.
Wymieszaj marynaty, zalej mięso i odstaw na godzinę.
Oczyść pora i pokrój w plasterki, obraną cebulę – w piórka. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i zeszklij warzywa. Wlej pół szklanki i duś pod przykryciem kilka minut. Dodaj mięso z marynatą, listek laurowy, szczyptę chili.
Duś na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlej potrawę gorącą wodą. Gulasz musi być jednak gęsty. Udekoruj natką, podaj z ryżem lub pieczywem albo frytkami.Źródło: Bella Relaks