Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kebaby z sezamem"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 749
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 97
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 749
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 97
Składniki
Włóż mięso do miski i dodaj sos sojowy i rybny. Dołóż 3/4 świeżej posiekanej kolendry. Obierz czosnek i dodaj do mięsa, dopraw solą, pieprzem, chili. Nakryj folią, wstaw do lodówki na ok. godzinę.
Dymki umyj, posiekaj bez szczypioru i dodaj do mięsa. Wbij jajko, wyrób jednolitą masę. Zwilżonymi wodą dłońmi ulep mięsne kulki o średnicy ok. 4 cm i nadziej je na szpadki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż na niej kebaby, skrop odrobiną oleju i umieść w piekarniku nagrzanym do temp. 210°C. Piecz około 10-15 minut.
Umyj warzywa. Obierz marchewki, ze słodkiej papryki usuń nasiona. Pokrój na pasy. Szczypior z dymek pokrój na duże kawałki. Warzywa włóż do salaterki. Lekko skrop oliwą.
Sezam upraż na suchej patelni, obtocz w nim kebaby. Podaj z warzywami, słodkim sosem chili i np. jaśminowym ryżem.Źródło: Świat kobiety