Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kieszonki schabowe nadziewane goudą"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 350
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 350
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cztery grube plastry. Każdy natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, odłożyć na pół godziny (ale nie do lodówki!).
Schłodzony ser pokroić na 4 części, zanurzyć w śmietanie, oprószyć pieprzem.
Każdy kotlet przekroić wzdłuż, by utworzyć kieszonkę. Otwór wypełnić serem, spiąć wykałaczkami.
Kotlety oprószyć mąką, odsmażyć szybko na maśle, przełożyć do naczynia żaroodpornego, zapiekać ok. 10 min w temp. 200oC.
ok. 60 minut.
Danie włóż do piekarnika dosłownie tylko na kilka minut, by ser za mocno się nie przypiekł. Podawaj z fasolką z wody.Źródło: Twoje Imperium