Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops rybno-mięsny

Klops rybno-mięsny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2373 Ocena: 15278

Dodano:

Odsłon: 291

Wspaniały dodatek na drugie danie. Przepis jest naprawdę super- warto go wypróbować.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Trzy jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Bułki namoczyć w mleku, następnie dokładnie odcisnąć. Boczek pokroić w cienkie plastry. Filety z karpia, zmielić w maszynce razem z cebulą.

  2. Oddzielnie zmielić namoczone i odciśnięte bułki.

  3. Następnie połączyć z rybą, mięsem, dodać dwa jajka, musztardę i przyprawy do smaku. Wyrobić ręką masę bardzo dokładnie.

  4. Połowę masy rybnej przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej połową boczku. Następnie położyć cztery ugotowane jajka.

  5. Przykryć resztą masy a na górze ułożyć resztę boczku.

  6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Możemy go podawać również z sosem tatarskim z papryką własnej roboty.


  7. Składniki na sos tatarski:
    1 słoiczek majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sok z cytryny do smaku
    1 łyżeczka startego chrzanu (może być ze słoiczka)
    3 łyżeczki posiekanego szczypiorku
    2 ugotowane jajka
    sól do smaku
    mielona papryka słodka
    cukier puder do smaku
    Wykonanie:
    Jajka bardzo drobno posiekać, wymieszać z majonezem i resztą składników, przyprawić do smaku, starannie wymieszać, schłodzić i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń