Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klops z pieczarkami"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 101
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 96
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 101
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 96
Składniki
Czerstwą kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Mielone mięso wyrób z surowymi jajkami, pieczarkami, cebulą i kajzerką. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, wymieszaj.
Na papierze do pieczenia rozłóż masę mięsną. Wzdłuż na środku ułóż ugotowane jajka, boki zwiń do środka, formując roladę. Mocno owiń papierem do pieczenia, końce zwiąż. Klops ułóż na blaszce. Wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika, piecz godzinę.
<strong>Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych</strong>
czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie