Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klops z pieczarkami"
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1515
Polecam.
Odsłon: 2599
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1515
Polecam.
Odsłon: 2599
Składniki
Czerstwą kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Mielone mięso wyrób z surowymi jajkami, pieczarkami, cebulą i kajzerką. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, wymieszaj.
Na papierze do pieczenia rozłóż masę mięsną. Wzdłuż na środku ułóż ugotowane jajka, boki zwiń do środka, formując roladę. Mocno owiń papierem do pieczenia, końce zwiąż. Klops ułóż na blaszce. Wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika, piecz godzinę.
<strong>Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych</strong>
czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie