Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki w sosie pomarańczowym"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Mięso połącz z drobno posiekaną cebulą, bazylią, jajkiem i bułką tartą. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj pulpeciki. Gotowe kuleczki wykładaj na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż z każdej strony przez kilka minut, tak aby powstała apetyczna i chrupiąca skorupka.
Przygotuj sos. Oliwki i papryczkę pokrój w plasterki. Wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Wlej 1/2 l wody i całość zagotuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem, ziołami i tabasco. Gotuj tak długo, aż sos zgęstnieje. Sosem polej pulpety i podawaj.Źródło: Na żywo