Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki z serem"
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4025
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 949
Polecam.
Odsłon: 355
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4025
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 949
Polecam.
Odsłon: 355
Składniki
Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij sok. Do mięsa dodaj przeciśnięty ząbek czosnku, odciśniętą cebulę, wsyp bułkę tartą, wbij jajko. Wymieszaj masę, przypraw solą, pieprzem, oregano.
Ser żółty pokrój na maleńkie kawałki. W każdą kulkę wciśnij kawałek sera. Obtocz kulki w mące i usmaż porcjami na oleju.
Oczyść i pokrój drobno cukinię (razem ze skórką) oraz obie papryki. Pomidor sparz, obierz ze skórki i także pokrój. Przygotowane warzywa dodaj do mięsa. Nakryj naczynie i duś kilka minut, aby warzywa zmiękły. Przypraw potrawę do smaku.
Zagotuj duży garnek wody. Kiedy zacznie się gotować, posól. Wrzuć makaron i ugotuj na półtwardo (możesz do wrzącej wody wlać łyżkę oleju, makaron nie będzie się sklejał). Odcedź na durszlaku.
Rozłóż makaron na talerze, polej sosem warzywnym z klopsikami. Możesz udekorować natką pietruszki lub posypać świeżym tymiankiem.
Porcje 6, 60 min, Cena 1,90 zł, Kalorie 410 kcal
<strong>Aneta Matusik z Popielarni</strong>Źródło: Takie jest życie