Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki z warzywami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Różyczki brokułów gotuję 5 minut w osolonej wodzie. Połowę wyjmuję i studzę, resztę dogotowuję do miękkości. Obraną marchewkę gotuję, połowę kroję w kostkę.
Do miski wrzucam mielone mięso, marchewkę i mięciutkie brokuły, szczyptę ziół prowansalskich, sól, pieprz, jajko i łyżkę bułki tartej. Wyrabiam na jednolitą masę.
Formuję klopsiki, obtaczam w bułce tartej, smażę na oliwie. Podaję z ugotowanymi na półmiękko brokułami i pozostałą marchewką.
Przepis nadesłała Anita Okulicz z Bydgoszczy.</strong>
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji około 3,30 zł.</strong>Źródło: Rewia