Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki z warzywami"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 471
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3462
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1063
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 471
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3462
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1063
Składniki
Różyczki brokułów gotuję 5 minut w osolonej wodzie. Połowę wyjmuję i studzę, resztę dogotowuję do miękkości. Obraną marchewkę gotuję, połowę kroję w kostkę.
Do miski wrzucam mielone mięso, marchewkę i mięciutkie brokuły, szczyptę ziół prowansalskich, sól, pieprz, jajko i łyżkę bułki tartej. Wyrabiam na jednolitą masę.
Formuję klopsiki, obtaczam w bułce tartej, smażę na oliwie. Podaję z ugotowanymi na półmiękko brokułami i pozostałą marchewką.
Przepis nadesłała Anita Okulicz z Bydgoszczy.</strong>
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji około 3,30 zł.</strong>Źródło: Rewia