Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze klopsy wzbogaciłam o ser mozzarella. Przygotowałam je z dodatkiem sera dlatego że lubię eksperymentować w kuchni , lubię jak ser jest rozpuszczony po prostu się rozpływa. Klopsy wyszły bardzo smaczne. Ser mozzarella rozpływał się tak jak sobie to wymyśliłam. Domownikom bardzo smakowały i prosili o dokładkę.
patelnia, miska, deska, nóż,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
Mięso mielone wkładamy do miski dodajemy odciśniętą bułkę wcześniej namoczoną w wodzie, jajka i przyprawy. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz natkę pietruszki. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Ser mozzarella w kawałku kroimy w kostki. Nabieramy porcję masy mięsnej, rozpłaszczamy nakładamy kostkę sera mozzarelli i formujemy klops i tak do wyczerpania całej masy. Każdy klops panierujemy w bułce tartej. Klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy do drugiego dania albo jako smaczną przekąskę.
Przygotowanie klopsów.
Panierowanie.
Smażenie.