Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze klopsy wzbogaciłam o ser mozzarella. Przygotowałam je z dodatkiem sera dlatego że lubię eksperymentować w kuchni , lubię jak ser jest rozpuszczony po prostu się rozpływa. Klopsy wyszły bardzo smaczne. Ser mozzarella rozpływał się tak jak sobie to wymyśliłam. Domownikom bardzo smakowały i prosili o dokładkę.
patelnia, miska, deska, nóż,
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7539
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2540
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7539
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2540
Składniki
Mięso mielone wkładamy do miski dodajemy odciśniętą bułkę wcześniej namoczoną w wodzie, jajka i przyprawy. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz natkę pietruszki. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Ser mozzarella w kawałku kroimy w kostki. Nabieramy porcję masy mięsnej, rozpłaszczamy nakładamy kostkę sera mozzarelli i formujemy klops i tak do wyczerpania całej masy. Każdy klops panierujemy w bułce tartej. Klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy do drugiego dania albo jako smaczną przekąskę.
Przygotowanie klopsów.
Panierowanie.
Smażenie.