Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski gryczane kładzione z serem"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 695
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 410
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13314
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 554
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 695
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 410
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13314
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 554
Składniki
Kaszę zmielić w młynku albo w blenderze. Uzyskaną mąkę wysypać na stolnicy, zrobić dołek w środku, wbić jajka, dodać sól i ok. pół szklanki wody. Wyrobić na niezbyt gęste ciasto. Przykryć ściereczką i zostawić na około 30 minut, żeby odpoczęło.
Łyżką stołową nabierać po trochu ciasta i kłaść je na gotującą się osoloną wodę. Gotować kluski ok. 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na ogrzane talerze. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić cebulę, zrumienić.
Twaróg rozgnieść widelcem, lekko osolić. Wykładać na talerze z gorącymi gryczanymi kluskami. Okrasić zrumienioną cebulką, polać tłuszczem ze smażenia. Sałatę umyć, poszarpać. Dekorować danie zieleniną i natychmiast podawać.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium