Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski gryczane kładzione z serem"
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 58
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37729
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3710
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 58
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37729
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3710
Składniki
Kaszę zmielić w młynku albo w blenderze. Uzyskaną mąkę wysypać na stolnicy, zrobić dołek w środku, wbić jajka, dodać sól i ok. pół szklanki wody. Wyrobić na niezbyt gęste ciasto. Przykryć ściereczką i zostawić na około 30 minut, żeby odpoczęło.
Łyżką stołową nabierać po trochu ciasta i kłaść je na gotującą się osoloną wodę. Gotować kluski ok. 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na ogrzane talerze. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić cebulę, zrumienić.
Twaróg rozgnieść widelcem, lekko osolić. Wykładać na talerze z gorącymi gryczanymi kluskami. Okrasić zrumienioną cebulką, polać tłuszczem ze smażenia. Sałatę umyć, poszarpać. Dekorować danie zieleniną i natychmiast podawać.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium