Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle z brzoskwiniami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonym wrzątku. Masło stop, wsyp 2 łyżki cukru i tartą bułkę. Smaż, aż bułeczka ładnie się zrumieni. Wystudź. Mleko zagotuj ze śmietaną, 3 dag cukru i cukrem waniliowym. Jajko wymieszaj z 1 żółtkiem, wlej do gotującego się płynu. Mieszając, podgrzewaj dalej, aż sos zgęstnieje. Przelej go przez sitko i przestudź.
Brzoskwinie rozetnij, wyjmij pestki, miąższ pokrój na 12 kawałków. Ziemniaki odcedź, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj je z pozostałymi żółtkami, resztą cukru, makiem i mąką. Z ciasta uformuj 12 kulek. Do środka każdej wciśnij kawałek brzoskwini. Knedle gotuj 15-20 minut w osolonej wodzie. Wyjmij, obtocz w tartej bułce (zrumienionej wcześniej). Polej sosem waniliowym.Źródło: Tina