Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
któż nie lubi knedli. Składniki podam "na oko" bo tak też robię
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 313
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 313
Składniki
Ziemniaki gotujemy, jeszcze gorące przekładamy do miski i rozbijamy dokładnie tłuczkiem.
Kiedy przestygną dzielimy na 4 części; jedną wyjmujemy i w jej miejsce wsypujemy mąki ja daję zazwyczaj 2 łyżki ziemniaczanej i 4 pszennej, nastepnie dodajemy jajko.
Wszystko wyrabiamy dokładnie ,żeby nie było żadnych grudek. Formujemy kulki w środek wkładamy owoc ( ja trochę cukru jeszcze wsypuję) i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy od chwili gdy wypłyną około 3-4 minuty.
Podajemy gorące polane masełkiem z tartą bułką.. można posypać cynamonem, cukrem dodać kleks śmietany ...co kto lubi