Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kociołek wołowy z brukselką"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 17
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 133
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 589
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 17
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 133
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 589
Składniki
Mięso umyj, pokrój w grubą kostkę. Oprósz kolorowym pieprzem, solą, przyprawą do gulaszu i tymiankiem.
Cebulę obierz, potnij w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do niej mięso i dokła dnie obsmaż. Chwilę później dołóż poszatkowane pieczarki, a potem podlej winem oraz bulionem. Garnek przykryj i duś całość 40 minut.
W tym czasie oczyść brukselkę. Główki u nasady natnij na krzyż. Dorzuć je do potrawy około 20 minut przed wyłączeniem i zabiel śmietaną.
Gotowe danie udekoruj natką i ziarnami pieprzu.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>
70 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV