Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kociołek wołowy z brukselką"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2750
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 732
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2750
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1276
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 732
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Składniki
Mięso umyj, pokrój w grubą kostkę. Oprósz kolorowym pieprzem, solą, przyprawą do gulaszu i tymiankiem.
Cebulę obierz, potnij w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do niej mięso i dokła dnie obsmaż. Chwilę później dołóż poszatkowane pieczarki, a potem podlej winem oraz bulionem. Garnek przykryj i duś całość 40 minut.
W tym czasie oczyść brukselkę. Główki u nasady natnij na krzyż. Dorzuć je do potrawy około 20 minut przed wyłączeniem i zabiel śmietaną.
Gotowe danie udekoruj natką i ziarnami pieprzu.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>
70 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV