Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe risotto z bobem i cukinią"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 462
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 462
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Składniki
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź. Bób ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i obierz ze skórki.
Z papryki wykrój gniazdo nasienne, miąższ pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Cukinię pokrój w plasterki.
Paprykę, cebulę i cukinię przesmaż na oleju 15 min. Dodaj pokrojone suszone pomidory i posiekane zioła. Wymieszaj ryżem, bobem i ewentualnie parmezanem. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj risotto udekorowane ziołami.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie