Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe risotto z warzywami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Dobra propozycja na kolację, gdy masz trochę ugotowanego ryżu np. z obiadu. Cebulę obierz, posiekaj.
Dwie czerwone papryki przetnij wzdłuż, oczyść z pestek, opłucz i pokrój w kostkę. Na dużej patelni rozgrzej po łyżce oliwy i masła. Podsmaż cebulę i paprykę, dodaj 10 dag mrożonego groszku.
Kiedy warzywa zmiękną, wrzuć 6-8 pomidorów osączonych z oliwy i 20 dag szynki, pokrojonych w paseczki.
Dołóż ugotowany ryż, razem przesmaż, dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem, szczyptą kurkumy. W gorące risotto wmieszaj 40 dag grubo tartego żółtego sera (np. goudy), posyp natką.Źródło: Kobieta i życie