Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe risotto z warzywami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 100
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 235
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 100
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 235
Składniki
Dobra propozycja na kolację, gdy masz trochę ugotowanego ryżu np. z obiadu. Cebulę obierz, posiekaj.
Dwie czerwone papryki przetnij wzdłuż, oczyść z pestek, opłucz i pokrój w kostkę. Na dużej patelni rozgrzej po łyżce oliwy i masła. Podsmaż cebulę i paprykę, dodaj 10 dag mrożonego groszku.
Kiedy warzywa zmiękną, wrzuć 6-8 pomidorów osączonych z oliwy i 20 dag szynki, pokrojonych w paseczki.
Dołóż ugotowany ryż, razem przesmaż, dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem, szczyptą kurkumy. W gorące risotto wmieszaj 40 dag grubo tartego żółtego sera (np. goudy), posyp natką.Źródło: Kobieta i życie