Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura szwarcwaldzka z wiśni"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 214
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 214
Składniki
Wiśnie wydryluj. Połowę wsyp do rondelka. Stale mieszając gotuj je z laską wanilii (laskę rozetnij, łyżeczką wyżłób miąższ i dodaj wszystko to do wiśni) przez 15-20 minut. Wyjmij wanilię.
Ugotowane wiśnie zmiksuj i włóż z powrotem do rondelka. Dodaj resztę wiśni z cukrem. Gotuj przez 5 minut. Zszumuj pianę. Dopraw pokrojoną czekoladą i amaretto i natychmiast rozłóż do słoików.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średniŹródło: TV14