Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura szwarcwaldzka z wiśni"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Wiśnie wydryluj. Połowę wsyp do rondelka. Stale mieszając gotuj je z laską wanilii (laskę rozetnij, łyżeczką wyżłób miąższ i dodaj wszystko to do wiśni) przez 15-20 minut. Wyjmij wanilię.
Ugotowane wiśnie zmiksuj i włóż z powrotem do rondelka. Dodaj resztę wiśni z cukrem. Gotuj przez 5 minut. Zszumuj pianę. Dopraw pokrojoną czekoladą i amaretto i natychmiast rozłóż do słoików.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średniŹródło: TV14