Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kopytka z marchewką"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Składniki
Porcje 5 55 min Cena 1,20 zł Kalorie 414 kcal
Ziemniaki i marchew oczyść, pokrój i ugotuj. Odcedź, odstaw, aby ostygły. Przygotowane zmiel razem w maszynce do mięsa. Wsyp mąkę, szczyptę soli, wbij jajko i wyrób gładkie ciasto. Jeśli jest za rzadkie, co zależy od odmiany ziemniaków, dosyp trochę mąki.
Pokrój wędzonkę oraz cebulę i usmaż na maśle.
Na stolnicy posypanej mąką z ciasta uformuj wałek, potnij go na małe kawałki. Wrzucaj porcjami na osolony wrzątek. Wyjmij łyżką cedzakową, podaj polane skwareczkami z cebulą. Bardzo smaczne są także polane gulaszem lub sosem grzybowym.
<strong>Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Takie jest życie