Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki mięsno-ryżowe

Kotleciki mięsno-ryżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 152 Ocena: 4203

Dodano:

Odsłon: 5533

Prosty przepis na smaczne smażone, kotlety z mięsem,ryżem i warzywami

Składniki

  • -80 dkg mięsa mielonego z łopatki
  • -1 jajko
  • -1 marchewka
  • -1 pietruszka
  • -1 łyżeczka majeranku,
  • -przyprawy
  • -sól,delikat do mięs ,
  • pieprz ,czosnek granulowany
  • 1 woreczek ryżu (nie parboiled )
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotleciki mięsno-ryżowe

Przygotowanie

  1. Wykonanie :
    Ryż (nie parboiled) gotujemy w osolonej wodzie ,
    według przepisu na opakowaniu ,
    odstawiamy aby wystygł .
    Warzywa płuczemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach
    Zimny ryż,starte warzywa i przyprawy ,
    dodajemy do mięsa mielonego,
    wbijamy jedno jajko ,
    i całość wyrabiamy .
    Formujemy kotlety zwilżonymi dłońmi ,
    smażymy na oleju .
    Pysznie smakują z sosem koperkowym,
    pomidorowym ,
    surówką i smażonymi ziemniakami ,
    posypanymi przyprawą do dań z ziemniaków.
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń