Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z drobiu po kapitańsku"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Mięso myję, osuszam, oddzielam od kości.Orzechy sparzam wrzątkiem, obieram ze skórek, a następnie mielę na drobny pył.
Śliwki wrzucam do niewielkiej ilości wrzątku i gotuję, by zmiękły. Odcedzam i razem z mięsem mielę w maszynce do mięsa. Masę mięsną łączę ze zmielonymi orzechami, żółtkami, doprawiam sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Z przygotowanej masy formuję małe kotleciki, obtaczam je w bułce tartej.Smażę na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
Najbardziej lubię te kotlety z chrupiącymi frytkami i sałatką. Henryk Grzywna z Chełma
60 min • Porcja 180 kcal • Przepis na 10-12 porcjiŹródło: Kobieta i życie