Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z drobiu po kapitańsku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 47
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 47
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Składniki
Mięso myję, osuszam, oddzielam od kości.Orzechy sparzam wrzątkiem, obieram ze skórek, a następnie mielę na drobny pył.
Śliwki wrzucam do niewielkiej ilości wrzątku i gotuję, by zmiękły. Odcedzam i razem z mięsem mielę w maszynce do mięsa. Masę mięsną łączę ze zmielonymi orzechami, żółtkami, doprawiam sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Z przygotowanej masy formuję małe kotleciki, obtaczam je w bułce tartej.Smażę na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
Najbardziej lubię te kotlety z chrupiącymi frytkami i sałatką. Henryk Grzywna z Chełma
60 min • Porcja 180 kcal • Przepis na 10-12 porcjiŹródło: Kobieta i życie