Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki z pomidorami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
50 min. Porcja: 410 kcal.
Ryż ugotuj. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Natkę opłucz, osusz, pokrój. Mięso przełóż do miski. Dodaj ryż, połowę cebuli i natkę pietruszki. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wyrób. Z masy uformuj niewielkie kotleciki.
Usmaż je na 2 łyżkach oliwy. Pozostałą cebulę i czosnek zeszklij na reszcie oliwy. Dodaj pomidory. Przypraw cukrem, solą i pieprzem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Kotleciki natnij, do środka włóż np. plasterek pomidora, ogórka, papryki. Podawaj z przygotowanym sosem pomidorowym.Źródło: Naj