Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wróciłam do domu, czuję się dobrze nic mi nie dolega, nie martwcie się o mnie. Tak więc dziś wstawiam mój pierwszy obiad po podróży wczoraj już nie miałam sił ale dziś lepiej się czuję i zrobiłam obiad. U mojej przyjaciółki robiłam makaron jeśli chcecie przepis znajduje się na moim blogu.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10492
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3917
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42503
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 460
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 288
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 410
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10492
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3917
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42503
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 460
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 288
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 410
Składniki
Mięso z łopatki pokroić dowolnej grubości plastry. Następnie każdy plaster ubić tłuczkiem do kotletów schabowych, posolić z każdej strony i posypać pieprzem.
Jak już mięso jest ubite przygotować jajka, roztrzepać je widelcem z dodatkiem przyprawy z solą oraz przygotować bułkę tartą. Gdy już to przygotowane każdy kotlet osobno nasmarować musztardą ( ja dałam kremową ).
Gdy mamy już posmarowane musztardą kotlety, na patelni rozpuścić smalec lub rozgrzać olej. Każdy kotlet zanurzyć z obu stron w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor.
Ja zmieniam olej po każdym smażeniu olej i rozgrzewam go na nowo. Obiad podałam z ziemniakami oraz ogórek kiszony.