Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące i aromatyczne danie obiadowe, które doda nam energii.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 601
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 295
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1503
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 601
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 295
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1503
Składniki
Plastry schabu rozbijamy, nacieramy 2 rozgniecionymi ząbkami czosnku oraz solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę.
Mięso obtaczamy najpierw w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Jedną cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na tłuszczu pozostałym pod smażeniu kotletów.
Przygotowujemy sos: grzyby moczymy w szklance wody, a następnie gotujemy w wodzie, w której się moczyły. Kroimy w mniejsze części. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na maśle. Dodając mąkę, robimy zasmażkę. Wlewamy ostudzony wywar i dodajemy grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę.
Kotlety podajemy ze smażoną cebulą, kaszą polaną sosem i zasmażanymi buraczkami.