Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące i aromatyczne danie obiadowe, które doda nam energii.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Plastry schabu rozbijamy, nacieramy 2 rozgniecionymi ząbkami czosnku oraz solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę.
Mięso obtaczamy najpierw w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Jedną cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na tłuszczu pozostałym pod smażeniu kotletów.
Przygotowujemy sos: grzyby moczymy w szklance wody, a następnie gotujemy w wodzie, w której się moczyły. Kroimy w mniejsze części. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na maśle. Dodając mąkę, robimy zasmażkę. Wlewamy ostudzony wywar i dodajemy grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę.
Kotlety podajemy ze smażoną cebulą, kaszą polaną sosem i zasmażanymi buraczkami.