Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10405
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10405
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Składniki
Ciecierzycę opłukać i namoczyć prze noc.
Batata obrać, pokroić w kostkę i obgotować 2-3 minuty. Cebulę pokroić w piórka i obsmażyć na 1 łyżeczce oleju.
Do miksera włożyć odsączoną ciecierzycę, dodać odcedzonego batata, cebulę, bułkę tartą, oliwę i przyprawy. Zmiksować na niezbyt drobną masę i przełożyć do miski. Dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz wymieszać.
Na patelni rozgrzać resztę oleju na średnim ogniu. Z masy warzywnej ręcznie formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i układać na patelni. Smażyć z obu stron po kilka minut, aż będą brązowe. Podawać z ziemniakami jako zwyczajny kotlet. Albo w bułce z sałatą i pomidorem jako alternatywę hamburgera.