Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 38
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 66
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 361
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2578
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 38
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 66
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 361
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2578
Składniki
Ciecierzycę opłukać i namoczyć prze noc.
Batata obrać, pokroić w kostkę i obgotować 2-3 minuty. Cebulę pokroić w piórka i obsmażyć na 1 łyżeczce oleju.
Do miksera włożyć odsączoną ciecierzycę, dodać odcedzonego batata, cebulę, bułkę tartą, oliwę i przyprawy. Zmiksować na niezbyt drobną masę i przełożyć do miski. Dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz wymieszać.
Na patelni rozgrzać resztę oleju na średnim ogniu. Z masy warzywnej ręcznie formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i układać na patelni. Smażyć z obu stron po kilka minut, aż będą brązowe. Podawać z ziemniakami jako zwyczajny kotlet. Albo w bułce z sałatą i pomidorem jako alternatywę hamburgera.