Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety drobiowe z pieczarkami i papryką"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4004
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34235
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1742
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4004
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34235
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1742
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Góralska z Jabłonowa
Pieczarki oczyść, pokrój. Olej rozgrzej na patelni, włóż pieczarki, smaż, aż odparują. Kurczaka pokrój w kostkę. Papryki oczyść, pokrój w słupki. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Pieczarki, kukurydzę, kurczaka, papryki, ser i mąkę ziemniaczaną wymieszaj. Jajka roztrzep, wlej do masy, wsyp koperek, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Olej rozgrzej na patelni. Włóż porcje masy, usmaż kotleciki.
Mięso kurczaka możesz zanurzyć w kefirze lub jogurcie naturalnym i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Potem osączyć i postępować jak w przepisie. Dzięki temu kotleciki będą soczyste i miękkie.Źródło: Chwila dla Ciebie