Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie jak za dawnych lat. Smak dzieciństwa!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19637
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19637
Składniki
Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach
5 jajek gotujemy na twardo
Ser żółty ścieramy na tarełku o małych oczkach
Cebulę drobno siekamy i szklimy na łyżce oleju, a następnie dodajemy do niej starte pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem i smażymy do całkowitego odparowania płynu spod pieczarek
Ugotowane jajka ścieramy na tarełku o dużych oczkach ( lub drobno siekamy ). Dodajemy do nich starty ser i przestudzone pieczarki i wbijamy surowe jajko. Solimy, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy
Z masy formujemy kotleciki, obsypujemy je tartą bułką i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką