Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie jak za dawnych lat. Smak dzieciństwa!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12569
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1424
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13623
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5737
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12569
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1424
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13623
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5737
Składniki
Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach
5 jajek gotujemy na twardo
Ser żółty ścieramy na tarełku o małych oczkach
Cebulę drobno siekamy i szklimy na łyżce oleju, a następnie dodajemy do niej starte pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem i smażymy do całkowitego odparowania płynu spod pieczarek
Ugotowane jajka ścieramy na tarełku o dużych oczkach ( lub drobno siekamy ). Dodajemy do nich starty ser i przestudzone pieczarki i wbijamy surowe jajko. Solimy, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy
Z masy formujemy kotleciki, obsypujemy je tartą bułką i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką