Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie jak za dawnych lat. Smak dzieciństwa!
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 66
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 404
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2895
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 683
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 66
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 404
Gniazda, pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie – to alternatywne nazwy niesam...
Odsłon: 2895
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 683
Składniki
Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach
5 jajek gotujemy na twardo
Ser żółty ścieramy na tarełku o małych oczkach
Cebulę drobno siekamy i szklimy na łyżce oleju, a następnie dodajemy do niej starte pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem i smażymy do całkowitego odparowania płynu spod pieczarek
Ugotowane jajka ścieramy na tarełku o dużych oczkach ( lub drobno siekamy ). Dodajemy do nich starty ser i przestudzone pieczarki i wbijamy surowe jajko. Solimy, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy
Z masy formujemy kotleciki, obsypujemy je tartą bułką i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką