Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2786
Dodano: 09.03.2016
Odsłon: 13320
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach
5 jajek gotujemy na twardo
Ser żółty ścieramy na tarełku o małych oczkach
Cebulę drobno siekamy i szklimy na łyżce oleju, a następnie dodajemy do niej starte pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem i smażymy do całkowitego odparowania płynu spod pieczarek
Ugotowane jajka ścieramy na tarełku o dużych oczkach ( lub drobno siekamy ). Dodajemy do nich starty ser i przestudzone pieczarki i wbijamy surowe jajko. Solimy, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy
Z masy formujemy kotleciki, obsypujemy je tartą bułką i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 10 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Super kotleciki jajeczne :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 10 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Robię czasami jak mam nadmiar jajek,są bardzo smaczne,ja dodaję dużo szczypiorku :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

kasia90 09 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Wyglądają super i zapewne tak smakują ;)4 Kto głosował? | Odpowiedz