Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne i puszyste kotlety mielone po lwowsku, czyli kotlety z indyka z żółtym serem. Smaczny obiad dla całej rodziny.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33723
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 203
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 854
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 358
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33723
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 203
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 854
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 358
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na gorącym oleju. Bułkę namoczyć w wodzie.
W dużej misce wymieszać mięso mielone z dodatkiem jajek, przypraw, namoczonej bułki i usmażonej cebuli. Masę na kotlety dobrze wymieszać przykryć i wstawić do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
Do wyjętego z lodówki mięsa dodać starty ser i dobrze z mięsem wymieszać. Następnie formować płaskie kotlety, które należy obtoczyć w tartej bułce.
Smażyć na gorącym oleju, z obu stron, na złoty kolor. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego!