Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z indyka ze szparagami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
porcje po 290 kcal, : 45 minut.
Filet z indyka umyj, osusz, pokrój na plastry i lekko rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Podsmaż na 2 łyżkach oleju z obu stron na złoty kolor. Dodaj bulion i musztardę. Mięso duś ok. 5 minut.
Szparagi umyj, obierz, odetnij końcówkę, gotuj w osolonej wodzie przez 5-7 minut. Przekrój wzdłuż.
Na łyżce oleju podsmaż pokrojoną w paski paprykę, dodaj do niej szparagi i kiełki. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Posyp orzechami.Źródło: Olivia