Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z indyka ze szparagami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
porcje po 290 kcal, : 45 minut.
Filet z indyka umyj, osusz, pokrój na plastry i lekko rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Podsmaż na 2 łyżkach oleju z obu stron na złoty kolor. Dodaj bulion i musztardę. Mięso duś ok. 5 minut.
Szparagi umyj, obierz, odetnij końcówkę, gotuj w osolonej wodzie przez 5-7 minut. Przekrój wzdłuż.
Na łyżce oleju podsmaż pokrojoną w paski paprykę, dodaj do niej szparagi i kiełki. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Posyp orzechami.Źródło: Olivia