Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotlety z kaszy jaglanej z dodatkiem salami, sera grana padano i włoskiej przyprawy aglione seasoning.
Kaszę jaglaną sparzamy wrzątkiem, by pozbyć się charakterystycznej goryczki. Gotujemy w osolonym wrzątku około 15-20 minut, kasza powinna być bardzo miękka.
Cebulę i salami kroimy w kostkę. Do malaksera wsypujemy starty ser, pokrojone salami i cebulę. Miksujemy. Składniki powinny się połączyć i stworzyć jednolitą masę.
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, aby uzyskać gładką gęstą masę. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą metalowej obręczy kształtujemy okrągłe kotlety. Pieczemy w 200 stopniach C około 20-25 minut. Podajemy z ulubioną sałatką warzywną.
Propozycja na smaczne, sycące i bezmięsne danie główne. Przepis znaleziony na...
Odsłon: 20754
Przepis dnia
…szybkie do zrobienia i smaczne kotleciki jajeczne z kaszą jaglaną. Z podany...
Odsłon: 21917
Próbowałam swoim domownikom przemycić trochę kalafiora... Udało się, choć nie...
Odsłon: 10356
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 35
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7869
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2142
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30037
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 35
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7869
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2142
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30037
Składniki
Kaszę jaglaną sparzamy wrzątkiem, by pozbyć się charakterystycznej goryczki. Gotujemy w osolonym wrzątku około 15-20 minut, kasza powinna być bardzo miękka.
Cebulę i salami kroimy w kostkę. Do malaksera wsypujemy starty ser, pokrojone salami i cebulę. Miksujemy. Składniki powinny się połączyć i stworzyć jednolitą masę.
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, aby uzyskać gładką gęstą masę. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą metalowej obręczy kształtujemy okrągłe kotlety. Pieczemy w 200 stopniach C około 20-25 minut. Podajemy z ulubioną sałatką warzywną.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 4
Naleśniki podstawowe
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 35