Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotlety z kaszy jaglanej z dodatkiem salami, sera grana padano i włoskiej przyprawy aglione seasoning.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1370
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18600
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1370
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5885
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18600
Składniki
Kaszę jaglaną sparzamy wrzątkiem, by pozbyć się charakterystycznej goryczki. Gotujemy w osolonym wrzątku około 15-20 minut, kasza powinna być bardzo miękka.
Cebulę i salami kroimy w kostkę. Do malaksera wsypujemy starty ser, pokrojone salami i cebulę. Miksujemy. Składniki powinny się połączyć i stworzyć jednolitą masę.
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, aby uzyskać gładką gęstą masę. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą metalowej obręczy kształtujemy okrągłe kotlety. Pieczemy w 200 stopniach C około 20-25 minut. Podajemy z ulubioną sałatką warzywną.