Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące kotlety z kaszy jaglanej z dodatkiem salami, sera grana padano i włoskiej przyprawy aglione seasoning.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 189
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1735
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 353
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 189
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1735
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 353
Składniki
Kaszę jaglaną sparzamy wrzątkiem, by pozbyć się charakterystycznej goryczki. Gotujemy w osolonym wrzątku około 15-20 minut, kasza powinna być bardzo miękka.
Cebulę i salami kroimy w kostkę. Do malaksera wsypujemy starty ser, pokrojone salami i cebulę. Miksujemy. Składniki powinny się połączyć i stworzyć jednolitą masę.
Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, aby uzyskać gładką gęstą masę. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą metalowej obręczy kształtujemy okrągłe kotlety. Pieczemy w 200 stopniach C około 20-25 minut. Podajemy z ulubioną sałatką warzywną.