Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z piersi kurczaka z ananasem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Pierś kurczaka umyj, osusz, po czym pokrój na 4 płaty. Każdy lekko rozbij, najlepiej przez folię. Oprósz solą morską oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Jajka roztrzep ze szczyptą soli. Wiórki kokosowe wymieszaj z bułką tartą. Przygotowane kotlety panieruj w jajkach, potem w wiórkach połączonych z bułką tartą. Smaż na gorącym oleju na złoty kolor. Przełóż kotlety do żaroodpornego naczynia.
Na każdym połóż po plasterku sera żółtego oraz ananasa. Włóż do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 15 min w temp. 180°C, aż ser się stopi.
Przed podaniem, w każdy otwór w ananasie, włóż łyżeczkę żurawin.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.</strong>Źródło: Bella Relaks