Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli spodziewacie się gości to danie się sprawdzi,porcje duże,wyszło dużo krążków,są syte ,dietetyczne i bardzo smaczne. To danie jednogarnkowe na pewno posmakuje i zaręczam zrobicie nie jedną jego powtórkę:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11965
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Dwie blaszki z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Kapustę pokroić w 1,5cm krążki. Na blachę weszły mi cztery takie krążki. Na drugą blaszkę kapustę pokroiłam tak ,że wyszły niby półksieżyce . Kapusty posolić . Włączyć piekarnik góra-dół na 180st. Piersi kurczaka pokroić w małą kostkę,dać do większej miski. Dodać jogurt,papryki ,cebulę pokrojone w kostkę ,posiekaną natke ,paprykę słodką ,kurkumę ,sól i pieprz.Wszystko wymieszać.
Na kapuściane plastry kłaść po dwie łyżki lub więcej masy mięsnej ,równo rozprowadzić po kapuście. Posypać mozzarellą.
Tu jest druga blacha z mniejszymi plastrami kapusty i posypana serem żółtym,brakło mozzarelli.
Dać do piekarnika pierwszą blache ,piec góra-dół w 180st około,lub ponad godzinę,trzeba sprawdzać czy kapusta już jest miękka. Jeśli nie,to przełączyć piekarnik na dół i piec do jej miekkości. Końcowy efekt pieczenia.
Smacznego !