Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem pomidorowy z pieczoną papryką"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Papryki umyj, osusz, pozostaw w całości. Ułóż na pokrytej pergaminem blasze i wstaw do piekarnika. Opiekaj 15-20 minut w temp. 180 st. Wyjmij i włóż do foliowego woreczka. Odłóż papryki do przestudzenia.
Porcję rosołową op- łucz starannie, włóż do garnka i zalej 2 l wody. Dodaj pół łyżeczki soli. Doprowadź do wrzenia, usuń pojawiającą się szumowinę. Wrzuć obraną i opieczoną na palniku cebulę. 3Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Wrzuć do gotującego się wywaru. Dodaj obraną pietruszkę oraz seler. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Ułóż na sicie pomidory, sparz wrzątkiem, i przelej zimną wodą. Obierz ze skórki, usuń z nich gniazda nasienne. Miąższ pokrój, wrzuć do zupy. Papryki obierz, usuń nasiona, również dodaj do rosołku. Gotuj razem jeszcze 10 minut.
Usuń z wywaru pietruszkę, seler i cebulę. Zupę zmiksuj na gładki krem, ponownie ustaw na palniku. Dopraw solą, pieprzem, cukrem, przeciśniętym czosnkiem i maggi. Posyp startym serem i listkami bazylii.
Czas ok. 50 min; porcja – 280 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety