Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z porów, brukselki i groszku"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 802
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 257
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 532
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 137
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 802
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 257
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 532
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 137
Składniki
Warzywa obierz, umyj, pokrój na kawałki. Włoszczyznę wrzuć do 1,5 l wrzątku. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i masło. Gotuj 20 min. Dodaj ziemniaki, brukselkę, sól, pieprz. Gotuj 20 minut. Kilka brukselek wyjmij z wywaru.
Białe części porów pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć por, smaż kilka minut, cały czas mieszając. Wrzuć do zupy, chwilę gotuj. Pod koniec gotowania do pojemnika ze śmietaną wlej kilka łyżek zupy, wymieszaj. Wlej do zupy, zagotuj. Zupę zdejmij z ognia, ostudź, zmiksuj blenderem.
Gotowy krem wlej do miseczek. Na wierzchu ułóż brukselkę, kilka plastrów marchewki i zielony groszek.
Czas: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień