Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krewetki na ostro z ryżem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
? Ryż ugotuj na sypko według przepisu na opakowaniu.
Zamrożone krewetki przelej wrzątkiem.
Na patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną ostrą papryczkę. Po chwili zbierz warzywa łyżką, a do tłuszczu wrzuć drobno pokrojoną paprykę wraz z selerem naciowym.
Kilka minut później dodaj lekko osolone krewetki (bez pancerzy). Smaż je około 3 minuty na dużym ogniu.
Pod koniec wrzuć ponownie czosnek z chili. Posyp całość sezamem, dodaj miód, sos sojowy i dokładnie wymieszaj z ryżem.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax