Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety marchewkowe"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 146
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 146
Składniki
Ciasto: zmiksuj ciasta, wsyp szczyptę soli. Odstaw ciasto na 20 min.
Farsz: marchewki oczyść i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno pokrój. Rozgrzej olej. Mieszając, podsmaż warzywa. Przypraw solą, pieprzem, papryką, aby farsz był dosyć pikantny.
Posmaruj naleśniki, zwiń. Jajko roztrzep z niewielką ilością mleka. Zanurzaj naleśniki, potem obtocz je w bułce tartej. Obsmaż na oleju. Podaj z pikantnymi sosami.
<strong>Przepis przysłała Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>Źródło: Bella Relaks