Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety mięsno-grzybowe

Krokiety mięsno-grzybowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1491

Dodano:

Odsłon: 47543

Przygotowanie krokietów jest troszku pracochłonne,ale warto dla ich znakomitego smaku i aromatu,polecam.

Składniki

  • 300 g mielonej wieprzowinny
  • 200 g pieczarek
  • 10 g suszonych grzybów
  • 1 duża cebula
  • sól,pieprz,papryka w proszku
  • ok.8 dużych naleśników
  • 2 jajka
  • bułka tarta
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso zmieliłam sama,następnie przez maszynkę przepuściłam pieczarki, suszone grzyby i cebule.
    Na dwóch patelniach podsmażyłam grzyby i mięso osobno.
    Następnie połączyłam wszystkie składniki doprawiłam do smaku przyprawami.

  2. Na wcześniej przygotowanych naleśnikach rozłożyłam przestudzony farsz.

  3. Naleśniki zawijamy, boki do środka a następnie rolujemy.

  4. Rozgrzewamy na patelni olej.
    W miseczce roztrzepałam widelcem jajko,następnie do drugiej miseczki dodałam bułkę tartą.
    W jajku obtoczyłam krokieta następnie w bułce tartej i wkładam na gorący olej i zapiekam na złoty kolor po wszystkich bokach.
    Podałam ciepłe krokiety z barszczem czerwonym.


    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elade 05 grudnia 2014 Uwielbiam krokiety z barszczem.Taką wersję też wypróbuję! Dziękuję i pozdrawiam!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 03 grudnia 2014 Pyszne krokiety. Do tego barszcz czerwony... uwielbiam :)

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 03 grudnia 2014 Z dodatkiem grzybów suszonych i pieczarek muszą być mega pyszne :)
Skoryguj jednak w składnikach ilość grzybków suszonych, podejrzewam że chodziło Ci o wiele mniejszą porcję :) pozdrawiam :)
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń