Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krokiety z białą kapustą"
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 606
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5678
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 87
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 606
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5678
Składniki
Farsz: cienko poszatkuj kapustę, zalej wrzątkiem, zagotuj i odsącz. Posiekaj cebulę. Marchewkę oraz pietruszkę oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Stop masło, podsmaż cebulę. Dodaj marchewkę, pietruszkę oraz kapustę. Przypraw i duś do miękkości. Ostudź.
Zmiksuj mąkę, mleko, jajka oraz olej. Wsyp po szczypcie warzywka oraz soli. Jeszcze raz zmiksuj. Odstaw ciasto. Potem usmaż naleśniki.
Porcje farszu nałóż na każdy naleśnik. Złóż go w kopertę. Roztrzep jajko (może być z odrobiną mleka). Zanurzaj w nim naleśniki. Obtocz w bułce tartej. Obsmaż na gorącym oleju.
Do farszu można dodać trochę podsmażonych pieczarek lub ugotowanych, posiekanych suszonych grzybów. Można wzbogacić go mięsem, wędliną. Bo im farsz ma więcej składników, tym jest smaczniejszy.
<strong>Przepis przysłał Radosław Sikorski z Suwałk</strong>Źródło: Bella Relaks