Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krokiety ziemniaczane z jajkiem"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 369
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 165
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 369
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 165
Składniki
Ziemniaki umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, przecisnąć przez praskę. Jajka i szczypiorek drobno posiekać. Z ziemniaków, mąki i surowego jajka zarobić ciasto, przyprawić. Rozwałkować placek o grubości 1 cm. Wykrawać kwadraty.
Posiekane na twardo jajka i szczypiorek wymieszać z twarożkiem. Przyprawić do smaku. Na każdym kwadracie układać porcję farszu. Mocno zlepiać brzegi. Następnie każdego krokieta panierować w tartej bułce. W szerokim garnku rozgrzać 1/2 litra oleju Na gorącym oleju obsmażać krokiety na złoty kolor.
Farsz tych krokietów można zmieniać wedle upodobań. Świetnie smakują np. ze smażoną cebulką i siekaną szynką.
<strong>: ok. 45 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium