Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche babeczki z kapustą"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Mąki, proszek do pieczenia, szczyptę soli i zioła prowansalskie wymieszaj w misce. W drugiej wymieszaj mleko, jajko, olej. Suche przekładaj do miski z mokrymi, mieszaj łyżką, aż wszystkie się dokładnie połączą. Odstaw na 20 minut.
Oliwki pokrój w plasterki, kapustę drobno poszatkuj, paprykę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj kapustę z papryką i oliwkami, dopraw. Foremki do babeczek posmaruj masłem, wyklej ciastem. Do środka włóż farsz.
Posyp połową sera, piecz 30 minut w temp. 180°C. Posyp serem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień